30 november 2018

Barnen gör publiken snäll

14 beskrivningar på hur en riktigt bra kompis ska vara, signerade några av barnen i Döderhults församlings barngrupper Klanglådan, 123an, 47:an och miniorerna i Påskallavik.

Värdeord som fortsättningsvis ska pryda Be-Ge Hockey Center på olika sätt. 
Kampanjen är utformad av KrePart i samarbete med Döderhults församling och IK Oskarshamn.
– Ett av de absolut roligaste uppdragen det här året, säger Mikael Petersson, vd på KrePart. 
Även IK Oskarshamn ser fram emot projektet. 
– Samarbetet med Döderhults församling är mycket spännande. Och i de hårda tider vi lever i är det viktigt att barnen får göra sina röster hörda, säger IK Oskarshamns klubbchef Martin Åkerberg.
Inspirationen till projektet kommer från Matteus 7:12. ”Allt vad ni vill att människorna skall göra för er, det skall ni också göra för dem.” Fritt översatt till ”allt du vill att din kompis ska göra mot dig, det ska du också göra mot hon eller han.”

Snäll är nyckelord
Barnen som deltar i projektet, som är mellan 4 och 12 år, fick uppgiften att svara på frågan ”Hur ska en riktigt bra kompis vara?”
Hur de svarade läste du i ingressen. Men det var ett ord som gick igenom deras svar som en röd tråd: Snäll. Alla barnen tycker det viktigaste är att kompisen är snäll.
– Det här är ett sätt att verka för ett mjukare och vänligare samhälle, om än i liten skala, säger Döderhults församlings informatör Linda Tiri. Jag tror att barnens värdeord kommer att ge en och annan en tankeställare. Och förhoppningsvis leder associationerna till att ”Jesus är god och snäll”.

Välsignad arena
Att församlingen har valt Be-Ge Hockey Center som arena för barnens värdeord är inte speciellt konstigt.
– Kyrkan finns överallt. En plats som samlar drygt 2 600 människor 26 gånger under en säsong är naturligtvis självklar. Under hockeymatcherna når vi en del människor, som normalt inte är så intresserade av kyrkan och vad den står för. Men jag tror att en stor del av dem tar barnens värdeord till sina hjärtan.
Barnens värdeord ska appliceras på plexiglaset på kortsidan mot logerna tillsammans med församlingens logotype. Dessutom ska logotype och värdeord kommuniceras ut via LED-skärmarna i uppgångarna – dessutom via jumbotronen.
– Vi har mycket god erfarenhet av LED-information i kombination med reklaminsatser i Stadsmagasinet, säger hon. Ett vinnande koncept.
Förhoppningsvis kommer barnens värdeord att motverka okvädesord mot domare och motspelare. Döderhults församling ska alltså göra Be-Ge Hockey Center till en lite snällare arena!